WISSINGS GULD – för dig som vill ha unika smycken i en unik miljö!

Huset och vår historia


Huset där Wissings Guld huserar är ett hus med anor. Det gula huset byggdes 1760 och år 1920 köpte Einar Bohlin fastigheten.            

Tre år senare, 1923, byggdes fastigheten om till en guldsmedsaffär. Efter några år tog Roland Bohlin, Einars son, över guldsmedsbutiken. 1967 flyttades hela huset 7 meter åt söder och blev då ett eget kvarter med det mycket passande namnet Diamanten. I samband med flytten återställdes fastigheten till sitt ursprungliga utseende. Huset har 3 våningar och en källare. På nedre plan finns butiken och på de övriga våningarna finns det kontor, verkstad och en lägenhet.

15 november 1992 köpte Roland och Barbro Wissing fastigheten och behöll guldsmedsbutiken. De hade sedan tidigare lång erfarenhet av guldsmedsbranschen. Redan 1959 öppnade de en butik i Nässjö, som de sedan sålde 1971. Då köpte de istället en butik i Linköping på Storgatan 42. 1981 köpte de butiken Company Guld & Silver som låg på Nygatan 21 och valde då att sälja på Storgatan.

Idag drivs versamheten Wissings Guld av Madelen Wissing Strandh. Tillammans med sin dotter Isabell och deras kunniga personal har de kunskapen och erfarenheten att hjälpa dig så att du blir nöjd!

Verkstaden


Vår verkstad ligger i samma hus som affären i det gula huset.

I vår verkstad tillverkar vi unika smycken utifrån våra kunders önskemål. Vi erbjuder inte bara nytillverkningar, vi utför även reparationer, omarbetningar och gravyr. Guldsmedsyrket är ett hantverk och det utförs än idag med många arbetsmetoder som är desamma som användes förr. Det är ett hantverk som kräver stor skicklighet, tålamod och noggrannhet, men även fantasi och artisteri. Som i många hantverksyrken krävs det gesällbrev. Isabell tog sitt gesällbrev 2013.

Välkommen till oss - vi har kunskapen och erfarenheten att hjälpa dig så att du blir nöjd!